Rafalna paljba Jakšića i Rašovića, tim snova potopio Radnički na premijeri Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.10.21. | 20:53

Novi Beograd ubedljiv na bazenu "11. april" - 16:10

Neko će se držati poluvreme, neko veći deo meča, ali retko ko će sve vreme fizički uspevati da parira Novom Beogradu. Na premijeri u Ligi šampiona, Novi Beograd je drugi put u kratkom vremenskom intervalu pokazao Radničkom iz Kragujevca ko je trenutno gazda u Srbiji i ko je prvi favorit za žetvu domaćih, regionalnog, ali i onog najvrednijeg pehara - Lige šampiona. Reprezentativci Srbije Nikola Jakšić i Strahinja Rašović presudili su Kragujevčanima na bazenu "11. april", mestu gde će se održati Fajnal-ejt elitnog takmičenja - 16:10.

Simultanka Strahinje Rašovića u prvom poluvremenu, igrača koji će bez ikakve sumnje obeležiti ovu sezonu. Niko bolje ne poznaje Kragujevčane od zlatnog olimpijca koji je bio predvodnik prošlogodišnje generacije Radničkog. Nameračio se Strahinja Rašović na dojučerašnje saigrače, ubio ih je u pojam u prve dve ovosezonske utakmice.

Izabrane vesti

Ogolio je sve mane Radničkog u prvom meču, spakovao je rivalu pet komada i bio kreator preokreta. Na premijeri Novog Beograda u Ligi šampiona nepogrešivo je kažnjavao Šumadince kada god su mu ostavili minimalan prostor. Na nestvaran način pronalazio je Strahinja Rašović uglove sa zgodne strane, postigao je prva tri gola za Novi Beograd na startu meča, a činilo se tada da može kada i kako poželi da raspara mrežu gola koji brani Lazar Dobožanov.

U ligi 17 golova Strahinje Rašovića, u Ligi šampiona krenuo je sa četiri gola. Obo što je Rašović za Kragujevčane bio u prvom, to je Nikola Jakšić bio u drugom poluvremenu - nerešiva enigma. Rafalna paljba i pet golova. Maestralno su na startu, praktično nepogrešivo, a i tokom celog meča vaterpolisti Novog Beograda i kragujevačkog Radničkog koristili situacije sa igračem više. Bile su to prave poslastice za šutere. Ali, i za sidraše, pogotovo kada je jedan od dva tima ostajao sa četvoricom u bazenu. Razvlačili su spoljni igrači, pravili prostor centrima za čistu egzekuciju.

Nisu odigrali preslikan meč vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog, ali je po mnogo čemu ličio na onaj prvenstveni. Insistiraće i radiće Vladimir Vujasinović sa svojim izabranicima na boljem otvaranju utakmica, jer je tim snova drugi put dozvolio da bolje uđe u susret i stekne prednost. Bilo je potrebno Žoau Pedru Koimbri da se razbrani, uđe u seriju i spusti roletnu - branio umesto Gojka Pijetlovića koga su mučila leđa - a njegovim saigračima, tačnije Strahinji Rašoviću, da probiju led.

Ponovo se Novi Beograd oslobađao kako je vreme odmicalo, dobijao na širini u igri i više koristio centre. Uspeo je Radnički da se drži u igri do trećeg kvartala, a onda je mašinerija Beograđana ubacila u petu brzinu. Pre svega na nivou timske odbrane. Zadavao je Josip Vrlić glavobolju čuvarima, vukao je Kragujevčane, uz Miloša Ćuka i Marka Radulovića, na svojim plećima... Ne može trajati doveka.

Raspucao se Nika Šušiašvili koji ima poseban pik na Kragujevčane. Maltretirao ih je i u prošlogodišnjoj finalnoj seriji, a nastavio je i ove. Teledirigovane lopte slao je u mrežu, priključili su mu se Dušan Mandić i Nikola Jakšić. Napravio je Novi Beograd seriju 5:0 i ugasio san o trijumfu Radničkog na povratku u Ligu šampiona. Punih deset minuta Kragujevčani su bili bez gola, udavio ih je drim-tim u bazenu i već početkom poslednje deonice rešio pitanje pobednika.

Ne znači Novom Beogradu ova pobeda za plasman na Fajnal-ejt, tamo će se svakako naći zbog propozicija LEN-a, ali znači na polju samopouzdanja. Srpski i regionalni šampion dva puta je potučen u deset dana.

Ono što Vladimira Vujasinovića posebno raduje jeste povratak Viktora Rašovića i Draška Gogova u bazen. Na mahove su Viktor Rašović i prošlogodišnji najbolji strelac Novog Beograda pokazivali čime raspolažu i kakav će značaj u nastavku sezone ostvariti na igru Novog Beograda.

NOVI BEOGRAD - RADNIČKI 16:10

(3:3, 5:4, 4:0, 4:3)

Bazen: "11. april"

Sudije: Filipo Gomez (Italija) i Arkadij Vevodev (Rusija)

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 4, Mandić 2, Šušiašvili 2, Vučinić, D. Pijetlović, Gogov 1, Jakšić 5, Perković 1, Vlahopulos 1, Drašović, V. Rašović, Žoao Pedro. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković , Ćuk 2, Krug, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Radulović 2, Lukić, Vrlić 2, Milutinović. Trener: Stevanović.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa A

Utorak

Barseloneta - Jadran Split 11:6

Olimpijakos - Dinamo Tbilisi 20:9

Novi Beograd - Radnički Kragujevac 16:10

Breša - Ferencvaroš 8:8

Grupa B

Sreda

19.00: Marselj - Pro Reko

19.00: Jug Dubrovnik - Hanover

19.00: OSC Budimpešta - Steaua

20.00: Crvena zvezda - Špandau


tagovi

Nikola JakšićStrahinja RašovićVK Novi BeogradVK RadničkiLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara